Inbakad fläskfilé

Inbakad fläskfilé

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(25 st)

Med smördeg fixar du lätt en festlig inbakad filé som passar till både små och stora kalas. Extra krämigt blir det med svampröran gjord på färskost och champinjoner.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Svampröra:

Gör så här

Gör så här

Svampröra:

  1. Börja med svampröran. Hacka champinjoner och lök fint. Lägg ner det i en kastrull och koka ur vätskan.
  2. Tillsätt smör, timjan, salt och peppar, fräs ca 5 min. Dra av från värmen och rör ner färskosten.
  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Putsa bort senorna från fläskfilén. Salta och peppra köttet. Bryn köttet i smör runt om i en stekpanna.
  3. Rulla ut smördegen, lägg köttet på degen och pensla på senap. Fördela svampröran på köttet och rulla ihop till en rulle.
  4. Pensla rullen med ägg. Tillaga köttet i mitten av ugnen ca 20 min tills köttet har en innertemperatur på ca 65°.
  5. Servera gärna med rostad potatis, grönpepparsås och sallad.

Näringsvärden, per port exkl tillbehör

  • Energi: 690 kcal
  • Protein: 34 g
  • Kolhydrater: 36 g
  • Fett: 45 g

Skriv ut

Andra goda förslag