Inbakad fläskfilé

Inbakad fläskfilé

Betyg

(14 st)

Med smördeg fixar du lätt en festlig inbakad filé som passar till både små och stora kalas. Extra krämigt blir det med svampröran gjord på färskost och champinjoner.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Svampröra:

Gör så här:

Gör så här:

Svampröra:

Börja med svampröran. Hacka champinjoner och lök fint. Lägg ner det i en kastrull och koka ur vätskan. Tillsätt smör, timjan, salt och peppar, fräs ca 5 min. Dra av från värmen och rör ner färskosten.

Sätt ugnen på 225°. Putsa bort senorna från fläskfilén. Salta och peppra köttet. Bryn köttet i smör runt om i en stekpanna. Rulla ut smördegen, lägg köttet på degen och pensla på senap. Fördela svampröran på köttet och rulla ihop till en rulle. Pensla rullen med ägg. Tillaga köttet i mitten av ugnen ca 20 min tills köttet har en innertemperatur på ca 65°. Servera gärna med rostad potatis, grönpepparsås och sallad.

Näringsvärden, per port exkl tillbehör

  • Energi: 690 kcal
  • Protein: 34 g
  • Kolhydrater: 36 g
  • Fett: 45 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem