Wienerbröd
2 tim
Går att frysa
•
Wienerbröd med hallonsylt, vaniljkräm och kristyr på toppen blir kaffekalasets höjdpunkt. För att få wienerbröden riktigt frasiga, lägg tid på att kavla in smöret i degen.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
226 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 4 g |
Kolhydrater: | 24 g |
Fett: | 13 g |
Ingredienser
Wienerdeg:
Jäst
|
50 g |
---|---|
2½ dl | |
Ägg
|
2 |
Strösocker
|
½ dl |
Salt
|
1 krm |
Vetemjöl
|
1 liter |
400 g |
Vaniljkräm:
2 dl | |
Äggulor
|
2 |
Strösocker
|
2 msk |
Potatismjöl
|
2 msk |
Vaniljsocker
|
1 tsk |
15 g |
Fyllning:
Vaniljkräm
|
|
---|---|
Sylt, t ex hallon
|
Glasyr:
Florsocker
|
2 dl |
---|---|
Vatten
|
1½ msk |