Smördegspizza med spenat och picklad rödlök

Smördegspizza med spenat och picklad rödlök

Betyg

(96 st)

Frasig pizza med syrlig rödlök. Bjud i mindre bitar till drinken eller skär portionsbitar till huvudrätt eller på buffén.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Picklad rödlök:

  • 2 rödlökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk pressad citron
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl rucola

Gör så här:

Gör så här:

Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda med olja, citronsaft, salt och peppar. Tina och krama ur spenaten. Sätt ugnen på 225°. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Nagga degen med en gaffel. Rör ihop spenaten med färskost, pesto och ⅔ av den rivna osten. Bred ut smeten på smördegen. Strö över resten av osten. Vik upp en liten kant runt om. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Skär pizzan i bitar, toppa med picklad rödlök och rucola.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 350 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem