Smördegspizza med spenat och picklad rödlök

Smördegspizza med spenat och picklad rödlök

30 min Buffé
Frasig pizza med syrlig rödlök. Bjud i mindre bitar till drinken eller skär portionsbitar till huvudrätt eller på buffén.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/smordegspizza-med-spenat-och-picklad-rodlok/

Gör så här

Picklad rödlök:
  • Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda med olja, citronsaft, salt och peppar.
Pizza:
  • Tina och krama ur spenaten. Sätt ugnen på 225°.
  • Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Nagga degen med en gaffel.
  • Rör ihop spenaten med färskost, pesto och ⅔ av den rivna osten. Bred ut smeten på smördegen. Strö över resten av osten.
  • Vik upp en liten kant runt om. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Skär pizzan i bitar, toppa med picklad rödlök och rucola.
Klart!
Energi:

355 kcal

Protein: 8 g
Kolhydrater: 19 g
Fett: 27 g

Ingredienser

Fryst spenat
200 g
Kyld smördeg, ca 400 g
1 pkt
150 g
Pesto
1½ msk
2½ dl
Picklad rödlök:
Rödlökar
2
Olivolja
2 msk
Pressad citron
1 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Rucola
2 dl