Smördegskakor

Smördegskakor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(11 st)

Enkla och förföriskt goda och frasiga smördegskakor som smakar gott som munsbit till kaffet eller till en fruktsallad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 16 st

  • 2 plattor smördegar
  • 1 äggula
  • ½ dl hackade pistagenötter
  • florsocker

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Skär smördegen i bitar ca 4x4 cm. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla med äggula och strö över nötter eller mandel. Grädda i mitten av ugnen 10-15 min tills kakorna fått gyllengul färg. Låt svalna på galler. Pudra över florsocker.

Tips:

Pistagenötterna kan även bytas ut mot mandelspån.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 55 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 4 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem