Smördegsinbakad sparris

Buffé
Smördegsinbakad sparris

Portionsinbakad sparris med krämig kronärtskocksröra, passar perfekt till drinken eller på buffén.

Ingredienser

Färsk grön sparris
12
Marinerade kronärtskockshjärtan
75 g
150 g
Kyld rektangulär smördeg, ca 250 g
1 pkt
Ägg
1
Sesamfrön
2 msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Mixa kronärtskockshjärtan slät med färskosten. Bred ut krämen på smördegen. Skär 12 remsor av smördegen, ca 2 cm breda.
  • Bryt av nedersta delen på sparrisen. Rulla in varje sparris i en smördegsremsa, lägg på plåt med bakplåtspapper.
  • Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
Klart!

Näringsvärden, per bufféport

Energi:

160 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 13 g
https://www.arla.se/recept/smordegsinbakad-sparris/