Smördegsinbakad sparris

Smördegsinbakad sparris

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(44 st)

Portionsinbakad sparris med krämig kronärtskocksröra, passar perfekt till drinken eller på buffén.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bufféportioner

  • 12 färsk grön sparris
  • 75 g marinerade kronärtskockshjärtan
  • 150 g Arla® färskost naturell Färskost Naturell 25%
  • 1 pkt kyld rektangulär smördeg, ca 250 g
  • 1 ägg
  • 2 msk sesamfrön

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Mixa kronärtskockshjärtan slät med färskosten. Bred ut krämen på smördegen. Skär 12 remsor av smördegen, ca 2 cm breda. Bryt av nedersta delen på sparrisen. Rulla in varje sparris i en smördegsremsa, lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.

Näringsvärden, per bufféport

  • Energi: 160 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 8 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem