Smördegshjärtan med hallon

45 min Efterrätt Fika
Frysbar
Smördegshjärtan med hallon

Ljuvliga smördegshjärtan med söta hallon på en mjuk bädd av fräsch, vaniljsmakande kvarg. Frasig smördeg i hjärtform skapar fulländning till denna bakelse.

Ingredienser

Smördeg
275 g
Ägg
1
500 g
Hallon eller smultron
4 dl

Garnering:

Florsocker

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Tryck ut 12 hjärtan ur smördegen med ett pepparkaksmått. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 5 min eller tills de har fått fin färg.
  • Låt svalna och skär av toppen på hjärtana och använd dem som lock.
  • Fördela Kvarg och hallon på bottnarna. Lägg på locken och pudra över rikligt med florsocker.
Klart!
https://www.arla.se/recept/smordegshjartan-med-hallon/