Smördegsflarn med vaniljstekt äpple

Smördegsflarn med vaniljstekt äpple

Betyg

(4 st)

En klassisk äppeldessert med smördeg och vanilj är alltid gott men den här efterrätten kommer få extra beröm tack vare tillbehöret, en lagom söt och lite knaprig karamellgrädde.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Skär smördegsplattan i fyra trianglar. Pensla med äggulan och pudra över florsocker. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min, tills smördegen rest sig och fått en gyllenbrun färg. Ta ut och låt kallna. Blanda vatten och socker i en kastrull och koka till en gyllenbrun karamell. Häll upp på bakplåtspapper och låt stelna, mixas till ett grovt pulver. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Dela och skrapa ur vaniljstången. Stek äppelklyftorna i smör, socker och vaniljkärnor tills de får en fin färg ca 7 min . Vispa grädde och smetana, vänd i karamellpulvret. Dela smördegshusen och fördela äpplena och lägg på locket. Servera med karamellgrädden.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 635 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 55 g
  • Fett: 45 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem