Smördegsflarn med vaniljstekt äpple

Smördegsflarn med vaniljstekt äpple

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(4 st)

En klassisk äppeldessert med smördeg och vanilj är alltid gott men den här efterrätten kommer få extra beröm tack vare tillbehöret, en lagom söt och lite knaprig karamellgrädde.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Skär smördegsplattan i fyra trianglar. Pensla med äggulan och pudra över florsocker. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min, tills smördegen rest sig och fått en gyllenbrun färg. Ta ut och låt kallna. Blanda vatten och socker i en kastrull och koka till en gyllenbrun karamell. Häll upp på bakplåtspapper och låt stelna, mixas till ett grovt pulver. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Dela och skrapa ur vaniljstången. Stek äppelklyftorna i smör, socker och vaniljkärnor tills de får en fin färg ca 7 min . Vispa grädde och smetana, vänd i karamellpulvret. Dela smördegshusen och fördela äpplena och lägg på locket. Servera med karamellgrädden.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 635 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 55 g
  • Fett: 45 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem