Smörad spetskålsbuljong med gari och friterad brysselkål

Smörad spetskålsbuljong med gari och friterad brysselkål

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

1 tim

En len rostad kålbuljong med pigg hetta från gari - för de flesta känd som sushi-ingefära. Till det serveras krispigt friterad brysselkål och krispig spetskålsallad.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Antal portioner

Kålbuljong:

Dressing:

  • 2 tsk vinäger
  • 1 tsk rapsolja
  • ½ tsk salt

Friterad brysselkål:

  • 6 brysselkål
  • ½ liter rapsolja till fritering
  • salt

Färskost med ingefära:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

Kålbuljong:

Sätt ugnen på 200°. Rör ihop dressingen. Ta bort de största bladen från spetskålen och skär bort den grova stammen. Dela bladen i mindre bitar och blanda med dressingen. Ställ åt sidan. Skär resterande spetskål i mindre bitar och lägg på en djup ugnsplåt. Klicka på 100 g av smöret och tillaga i mitten av ugnen tills kålen är riktigt rostad, ca 45-50 min. Blanda kålen med sirap och rosta ytterligare 10 min. Tillsätt vatten och vänd runt kålen. Fortsätt rosta ytterligare 15 min. Ta ut plåten och låt kålen svalna i buljongen. Sila all buljong från plåten ner i en liten kastrull. Koka upp buljongen och rör ner vinäger, soja och salt. Ta från värmen och mixa ner resterande smör, lite i taget, med en stavmixer.

Friterad brysselkål:

Dela brysselkålen. Häll olja i en kastrull värm till 180°. Fritera kålen gyllene 3-4 min. Låt rinna av på hushållspapper och salta.

Färskost med ingefära:

Rör ihop färskosten med ingefäran. Lägg färskosten i botten på tallriken och häll på buljong. Toppa med friterad brysselkål och kålsallad.

Näringsvärden, per

  • Energi: 806 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 23 g
  • Fett: 77 g

Skriv ut

Andra goda förslag