Små laxburgare med krassekräm

Små laxburgare med krassekräm

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

Underbart goda små laxburgare på laxfärs som är enkelt att fixa hemma. Vår krassekräm med gräddfil och senap lyfter smaken på laxburgarna.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 300 g laxfilé
  • rivet skal och saft av ½ citroner
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 8 skivor formbröd
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 blad krispsallad

Krassekräm:

Gör så här:

Gör så här:

Skär laxen i bitar och lägg i en matberedare. Kör till en färs med citronskal och –saft, salt och peppar. Forma 8 små burgare till 4 port. Stansa ut två rundlar ur varje brödskiva, ca 4 cm i diameter. Stek dem frasiga i smör på båda sidor. Plocka salladen i mindre bitar. Rör ihop krassekrämen. Stek burgarna i smör 1-2 min på varje sida. Bred kräm på bröden. Lägg ihop bröden med sallad och burgare emellan. Sätt gärna ihop med tandpetare.

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 360 kcal
  • Protein: 20 g
  • Kolhydrater: 28 g
  • Fett: 18 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem