Små laxburgare med krassekräm

Små laxburgare med krassekräm

Betyg

(3 st)

Underbart goda små laxburgare på laxfärs som är enkelt att fixa hemma. Vår krassekräm med gräddfil och senap lyfter smaken på laxburgarna.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 300 g laxfilé
  • rivet skal och saft av ½ citroner
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 8 skivor formbröd
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 blad krispsallad

Krassekräm:

Gör så här:

Gör så här:

Skär laxen i bitar och lägg i en matberedare. Kör till en färs med citronskal och –saft, salt och peppar. Forma 8 små burgare till 4 port. Stansa ut två rundlar ur varje brödskiva, ca 4 cm i diameter. Stek dem frasiga i smör på båda sidor. Plocka salladen i mindre bitar. Rör ihop krassekrämen. Stek burgarna i smör 1-2 min på varje sida. Bred kräm på bröden. Lägg ihop bröden med sallad och burgare emellan. Sätt gärna ihop med tandpetare.

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 360 kcal
  • Protein: 20 g
  • Kolhydrater: 28 g
  • Fett: 18 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem