Små laxburgare med krassekräm

Små laxburgare med krassekräm

30 min Buffé
Underbart goda små laxburgare på laxfärs som är enkelt att fixa hemma. Vår krassekräm med gräddfil och senap lyfter smaken på laxburgarna.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skär laxen i bitar och lägg i en matberedare. Kör till en färs med citronskal och –saft, salt och peppar. Forma 8 små burgare till 4 port.
  • Stansa ut två rundlar ur varje brödskiva, ca 4 cm i diameter. Stek dem frasiga i smör på båda sidor.
  • Plocka salladen i mindre bitar. Rör ihop krassekrämen.
  • Stek burgarna i smör 1-2 min på varje sida.
  • Bred krassekräm på bröden. Lägg ihop bröden med sallad och burgare emellan. Sätt gärna ihop med tandpetare.
Klart!
Energi:

360 kcal

Protein: 20 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 18 g

Ingredienser

Laxfilé
300 g
Citron, rivet skal och saft
½
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Formbröd
8 skivor
Krispsallad
2 blad
Krassekräm:
1 dl
Senap
1 msk
Klippt krasse
1 ask
Salt
1 krm