Laxburgare med lökdressing

Laxburgare med lökdressing

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(21 st)

Variera och bjud på saftig burgare med lax och sparris.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g färsk laxfilé utan skinn
  • 1 tsk salt
  • Arla Köket® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 200 g färsk grön sparris
  • 1 bit gurka ca 5 cm
  • ½ citron i klyftor
  • 8 skivor rågbröd

Lökdressing

  • 1 rödlök
  • 1 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • 2 msk sötstark senap
  • 2 msk hackad färsk dill
  • 2 krm salt
  • ½ krm svartpeppar

Gör så här

Gör så här

Skala och hacka löken till dressingen och blanda med övriga ingredienser. Bryt av den nedersta delen på sparrisen och dela dem på längden. Skär gurkan i tunna skivor. Skär laxen i skivor. Salta och grilla eller stek dem i smör-&rapsolja ca 2 min på varje sida. Grilla eller stek sparris och bröd. Lägg ihop bröden med lax, lökdressing, sparris och gurka emellan. Servera med citronklyftor.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 450 kcal
  • Protein: 30 g
  • Kolhydrater: 34 g
  • Fett: 20 g

Skriv ut

Källa: