Laxburgare med lökdressing

Laxburgare med lökdressing

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(57 st)

Variera och bjud på saftig burgare med lax och sparris.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g färsk laxfilé utan skinn
  • 200 g färsk grön sparris
  • 1 tsk salt
  • Arla Köket® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1 bit gurka ca 5 cm
  • 8 skivor rågbröd
  • ½ citron i klyftor

Lökdressing

  • 1 rödlök
  • 1 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • 2 msk sötstark senap
  • 2 msk hackad färsk dill
  • 2 krm salt
  • ½ krm svartpeppar

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Skala och hacka löken till dressingen och blanda med övriga ingredienser.
  2. Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Dela sparrisen på längden. Skär gurkan i tunna skivor.
  3. Skär laxen i skivor. Salta och grilla eller stek dem i smör-&rapsolja ca 2 min på varje sida.
  4. Grilla eller stek sparris och bröd. Lägg ihop bröden med lax, lökdressing, sparris och gurka emellan. Servera med citronklyftor.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 450 kcal
  • Protein: 30 g
  • Kolhydrater: 34 g
  • Fett: 20 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag