Laxburgare med lökdressing

Laxburgare med lökdressing

Betyg

(19 st)

Variera och bjud på saftig burgare med lax och sparris.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g färsk laxfilé utan skinn
  • 1 tsk salt
  • Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 200 g färsk grön sparris
  • 1 bit gurka ca 5 cm
  • ½ citroner i klyftor
  • 8 skivor rågbröd

Lökdressing

  • 1 rödlök
  • 1 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • 2 msk sötstark senap
  • 2 msk hackad färsk dill
  • 2 krm salt
  • ½ krm svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Skala och hacka löken till dressingen och blanda med övriga ingredienser. Bryt av den nedersta delen på sparrisen och dela dem på längden. Skär gurkan i tunna skivor. Skär laxen i skivor. Salta och grilla eller stek dem i smör-&rapsolja ca 2 min på varje sida. Grilla eller stek sparris och bröd. Lägg ihop bröden med lax, lökdressing, sparris och gurka emellan. Servera med citronklyftor.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 450 kcal
  • Protein: 30 g
  • Kolhydrater: 34 g
  • Fett: 20 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem