Torskburgare

Torskburgare

30 min Huvudrätt
Frasiga torskburgare av smörstekta torskfiléer med pankopanering som kommer få barnen att sluta säga nej till fisk. Servera i stekta brödskivor med en ostskiva.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/torskburgare/

Gör så här

  • Skär fisken i 4 lika stora delar.
  • Blanda mjöl och salt. Vispa upp ägget. Vänd fiskbitarna först i mjölblandningen, därefter i ägget och till sist i panko.
  • Stek fisken i smör ca 4 min på varje sida. Lägg en ostskiva på varje fiskbit.
  • Skär av kanterna på brödskivorna och stek bröden i smör tills de är gyllenbruna.
  • Skiva tomaterna tunt. Skär citronen i klyftor.
  • Lägg ihop bröden med sallad, tomatskivor, burgare och remouladsås emellan. Servera med en citronklyfta.
Klart!
Energi:

625 kcal

Protein: 38 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 43 g

Ingredienser

Torskfilé
600 g
Vetemjöl
½ dl
Salt
1 tsk
Ägg
1
Panko
1 dl
3 msk
Castello® Burger Cheddar skivad hårdost
4 skivor
Tillbehör:
Hamburgerbröd
4
2 msk
Tomater
2
Citron
1
Gemsallad
4 blad
Remoladsås
4 msk