Fiskburgare med limedressing

Fiskburgare med limedressing

20 min Huvudrätt
Snabb och enkel fiskburgare med fräsch dressing. Vill du ha lite extra sting, strö på chiliflakes eller ha lite chilisås i dressingen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skär fisken i 4 bitar.
  • Blanda ströbrödet med salt och peppar på en tallrik.
  • Vänd fiskbitarna i blandningen och stek dem i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida.
  • Rör ihop ingredienserna till limedressingen.
  • Skala och skär rödlöken i tunna skivor.
  • Dela bröden och rosta snittytorna i en stekpanna.
  • Lägg ihop dem med dressing, spenat, rödlök och fisk emellan.
Klart!
Energi:

620 kcal

Protein: 27 g
Kolhydrater: 55 g
Fett: 32 g

Ingredienser

Torskfilé
500 g
Ströbröd
½ dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
2 msk
Limedressing:
2 dl
Lime
rivet skal och pressad saft av ½
Flytande honung
1 tsk
Tillbehör:
Rödlök
½
Hamburgerbröd
4
Babyspenat
40 g