Små grönsakspizzor

Små grönsakspizzor

1 tim Förrätt
Ljuvliga minipizzor med grönsaker. Så små att man kan ta två!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sma-gronsakspizzor/

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olja, salt och större delen av mjölet.
  • Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa 30 min och förbered under tiden fyllningen.
  • Sätt ugnen på 250°.
  • Skala och skiva lökarna tunt. Skiva tomaterna och zucchinin. Häll av kronärtskockorna.
  • Arbeta degen smidig och dela den i 10 bitar. Kavla ut till tunna, runda plattor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  • Bred kvarg på degplattorna. Lägg på lök, tomater, zucchini, kronärtskockor och ost Grädda i mitten av ugnen 8-10 min.
  • Strö över basilika, pinjekärnor och svartpeppar.
  • Servera pizzorna varma eller ljumma.
Klart!

Ingredienser

Jäst
25 g
Ljummet vatten 37°
2½ dl
Olja
1 msk
Salt
1 tsk
Vetemjöl med fullkorn
6 dl
Fyllning:
Gula lökar
2
Rödlökar
2
Salt
2 tsk
Vitpeppar
1 krm
Tomater
4
Zucchini
1
Marinerade kronärtskockshjärtan
1 burk
250 g
3 dl
Blad av färsk basilika
½ dl
Rostade pinjenötter
½ dl
Grovmalen svartpeppar
2 krm