Små fishcakes med vitost och lime

Små fishcakes med vitost och lime

Pankopanerade fiskkakor med asiatisk smak. Serveras med krispig gurksallad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Börja med salladen. Skär gurkan i stavar och rädisorna i kvartar. Kärna ur och strimla chilin.
  • Rör ihop socker, limesaft och salt och blanda med övriga ingredienser. Ställ kallt.
  • Mixa fisken till en färs Tillsätt ägg, honung, ingefära, lime, chili flakes och salt.
  • Grovhacka räkorna och osten. Vänd ner det i färsen. Forma 8 små kakor. Vänd dem i en blandning av panko och sesamfrön.
  • Stek fiskkakorna 2-3 min på varje sida i smör-&rapsolja.
  • Servera med salladen.
Klart!

Ingredienser

Färsk torskfilé
400 g
Ägg
1
Honung
1 msk
Riven färsk ingefära
1 msk
Lime
pressad saft av ½
Chili flakes
½ tsk
Salt
½ tsk
Skalade räkor
100 g
1 burk
Panko
1½ dl
Sesamfrön
1 dl
3 msk
Krispig gurksallad:
Gurka
½
Rädisor
100 g
Röd chili
1
Strösocker
1 tsk
Lime
pressad saft av ½
Salt
½ tsk
Grovhackad färsk koriander
½ dl