Små fishcakes med vitost och lime
Huvudrätt
Middag
•
Pankopanerade fiskkakor med asiatisk smak. Serveras med krispig gurksallad.
Ingredienser
|
Färsk torskfilé
|
400 g |
|---|---|
|
Ägg
|
1 |
|
Honung
|
1 msk |
|
Riven färsk ingefära
|
1 msk |
|
Lime, pressad saft
|
½ |
|
Chili flakes
|
½ tsk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Skalade räkor
|
100 g |
| 150 g | |
|
Panko
|
1½ dl |
|
Sesamfrön
|
1 dl |
| 3 msk |
Krispig gurksallad:
|
Gurka
|
½ |
|---|---|
|
Rädisor
|
100 g |
|
Röd chili
|
1 |
|
Strösocker
|
1 tsk |
|
Lime, pressad saft
|
½ |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Grovhackad färsk koriander
|
½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
510 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4 g |
| Protein: | 28,5 % | 35,8 g |
| Fett: | 52,6 % | 30,3 g |
| Kolhydrater: | 18,9 % | 23,7 g |