Små bullar med kokosglasyr

Små bullar med kokosglasyr

60+ min Mellanmål Efterrätt
Små, ljuvliga bullar med kardemumma i degen och kokos i fyllningen. Bullarna dekoreras med vacker glasyr, som du kan färga, och kokos.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sma-bullar-med-kokosglasyr/

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke.
  • Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll degspadet över jästen, rör om så att den löser sig.
  • Tillsätt socker, salt, kardemumma och mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 250°.
  • Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
  • Dela degen i 2 delar och kavla ut på lätt mjölat bakbord till avlånga plattor, ca 55 x 20 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan.
  • Skär varje rulle i ca 30 bitar. Lägg i småbrödsformar och ställ på plåtar. Låt jäsa under bakduk ca 20 min.
  • Grädda i mitten av ugnen 5 – 7 min. Låt svalna på galler under bakduk.
  • Rör ihop florsocker och vatten. Ringla på bullarna och strö över kokos. Låt glasyren stelna.
Klart!
Energi:

70 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 3 g

Ingredienser

Jäst
25 g
Svenskt Smör från Arla®
75 g
2½ dl
Strösocker
½ dl
Salt
2 krm
Stötta kardemummakärnor
1 tsk
Vetemjöl
7 dl
Fyllning:
1 dl
Kokosflingor
1 dl
Florsocker
1 dl
Garnering:
Smaksatt florsocker
2 dl
Vatten
1 msk
Kokosflingor