Små bullar med kokosglasyr

Små bullar med kokosglasyr

Små, ljuvliga bullar med kardemumma i degen och kokos i fyllningen. Bullarna dekoreras med vacker glasyr, som du kan färga, och kokos.
Betyg (19 st)

Mitt betyg:

Små bullar med kokosglasyr

Små, ljuvliga bullar med kardemumma i degen och kokos i fyllningen. Bullarna dekoreras med vacker glasyr, som du kan färga, och kokos.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Receptet gäller för 60 st

Fyllning:

Garnering:

  • 2 dl smaksatt florsocker
  • 1 msk vatten
  • kokosflingor

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, ca 37°. Häll degspadet över jästen, rör om så att den löser sig. Tillsätt socker, salt, kardemumma och mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 250°. Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Dela degen i 2 delar och kavla ut på lätt mjölat bakbord till avlånga plattor, ca 55 x 20 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär varje rulle i ca 30 bitar. Lägg i småbrödsformar och ställ på plåtar. Låt jäsa under bakduk ca 20 min. Grädda i mitten av ugnen 5 – 7 min. Låt svalna på galler under bakduk. Rör ihop florsocker och vatten. Ringla på bullarna och strö över kokos. Låt glasyren stelna.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per st

  • Energi: 70 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Fett: 3 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.