Skurna pepparkakor

Skurna pepparkakor

Betyg

(21 st)

Spröda och goda skurna pepparkakor med julkryddor och mandel. Bind ett vackert snöre om pepparkakorna så har du en fin gå-bort-present.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 60 st

  • 200 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt Normalsaltat 82%
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 4 tsk malen kanel
  • 1½ tsk malen ingefära
  • 1½ tsk malen kryddnejlika
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • ½ dl hackad sötmandel

Gör så här:

Gör så här:

Blanda smör, socker, sirap och kryddor för hand eller i maskin. Tillsätt mjölet blandat med bikarbonat och mandel. Arbeta ihop till en deg. Dela degen i två delar och forma till fyrkantiga längder. Vira in längderna i plastfolie och låt vila i kyl ca 1 tim. Sätt ugnen på 200°. Skär längderna i tunna skivor med vass kniv och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Förvara pepparkakorna torrt.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 65 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Fett: 3 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem