Skummig potatissoppa med pocherat ägg
Förrätt
Kvällsmat
Lunch
•
Potatissoppa är en uppskattad klassiker som är enkel att förbereda. Här en härligt krämig soppa med potatischips på toppen som ger fin krispighet. Receptet har skapats av Klas Lindberg, Årets Kock 2012.
Klas Lindberg
Årets kock 2012
Ingredienser
|
Mandelpotatis
|
200 g |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
| 15 g | |
|
Vitt vin
|
2 dl |
|
Grönsaksbuljong
|
2 dl |
| ½ dl | |
|
Salt
|
|
|
Svartpeppar
|
Pocherat ägg:
|
Små ägg
|
4 |
|---|---|
|
Ättiksprit 12%
|
2 msk |
|
Svartpeppar
|
|
|
Citron
|
rivet skal av 1 |
|
Finhackad rödlök
|
1 msk |
|
Färsk körvel
|
8 kvistar |
|
Potatischips, saltade
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Tips! Lägg äggen i sopptallrikar och servera soppan vid bordet när gästerna satt sig.
Näringsvärden, per port
Energi:
252 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4 g |
| Protein: | 14,3 % | 8,9 g |
| Fett: | 46 % | 13,1 g |
| Kolhydrater: | 26,1 % | 16,2 g |