Skomakarlåda
45 min
Huvudrätt
Middag
Varmrätt
•
&format=webp)
Skomakarlåda är något så gott och lyxigt som hemlagat potatismos i botten på tallriken, smakrik rödvinssås och perfekt stekt biff toppad med ett fräs av purjolök och bacon. Riktigt god mat att servera när du vill ha det lilla extra!

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Ryggbiff (ca. 600 g)
|
4 skivor |
---|---|
Salt och svartpeppar
|
|
Purjolök
|
1 |
Bacon
|
140 g |
Hackad färsk persilja
|
1 dl |
Rödvinssås:
Schalottenlökar
|
2 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
Tomatpuré
|
1 msk |
Rödvin
|
3 dl |
Vatten
|
3 dl |
Kalvfond
|
2 msk |
Torkad timjan
|
1 tsk |
Torkad rosmarin
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
25 g |
Potatismos:
Potatis
|
900 g |
---|---|
2 dl | |
2 msk | |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Rödvinssås:
Potatismos, kött och topping:
Vill du ha potatismoset helt slätt kan du pressa potatisen innan den blandas med grädde och smör.
Näringsvärden, per portion
Energi:
692 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 44 g |
Kolhydrater: | 42 g |
Fett: | 36 g |

