Skogsbär- och lakritskladdkaka

Skogsbär- och lakritskladdkaka

Betyg

(37 st)

Lakritskladdkaka med tydlig lakritssmak och ljuvligt goda skogsbär skapar tillsammans en spännande smakkombination i denna perfekta kladdkaka.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

  • 20 turkisk peppar
  • 125 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2½ msk kakao
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk havssalt
  • 2 dl hallon
  • 2 dl blåbär
  • 1 dl björnbär

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Mortla lakrits karamellerna. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner kakao, vaniljsocker, mjöl , salt och det smälta smöret. Rör försiktigt. Vänd ner hälften av bären och det mesta av lakrits karamellerna, häll smeten i formen, grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Servera med vispad grädde blandat med lite färska bär. Bred grädden på tårtan och strö över resten av lakrits karamellerna och bären.

Tips:

Receptet är skapat av Simon Boerenbeker Klang, finalist i Kladdkakeracet 2014.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 205 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 26 g
  • Fett: 10 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem