Pasta med laxsås och räkor

Pasta med laxsås och räkor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(322 st)

Krämig och elegant pasta med sagolik laxsås med räkor. En lyxig måltid toppad med gremolata som sätter extra smak.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 300 g pasta t ex pappardelle
  • 300 g skinn- och benfri lax
  • 200 g skalade räkor
  • 2½ dl Kelda® mellangrädde Mellangrädde 27%
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 msk skaldjursfond
  • ½ krm cayennepeppar
  • 1½ msk majsstärkelse

Gremolata:

  • rivet skal av 1 citron
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor

Gör så här:

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda ihop gremolatan. Skär laxen i bitar. Blanda grädde, vin, fond, cayennepeppar och majsstärkelse i en kastrull och koka upp. Tillsätt laxen och låt koka 2-3 min. Rör ner räkorna, häll såsen över den nykokta pastan och strö över gremolata.

Tips:

200 g skalade räkor motsvarar ca 500 g oskalade.

Näringsvärden, per portion

  • Energi: 650 kcal
  • Protein: 37 g
  • Kolhydrater: 61 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem