Pasta med laxsås och räkor

Pasta med laxsås och räkor

Huvudrätt Lunch
Krämig och elegant pasta med sagolik sås med både lax och räkor. En lyxig och lättlagad måltid som alltid gör succé! Toppa den smakrika pastan med den italienska klassikern gremolata. Det är helt enkelt finhackad persilja, vitlök och citronskal. Gott och enkelt som sätter piff på det allra mesta.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Börja med gremolatan. Tvätta citronen noga i ljummet vatten. Finriv skalet ner i en skål. Skala vitlöken. Hacka vitlök och persiljan fint. Blanda med citronskalet. Ställ åt sidan.
  • Skär laxen i bitar.
  • Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen.
  • Blanda grädde, vin, fond, cayennepeppar och majsstärkelse i en kastrul. Koka upp.
  • Tillsätt laxen och låt koka 2-3 min. Rör ner räkorna och smaka av med salt.
  • Blanda nykokt pasta med såsen. Strö över gremolata och servera direkt.
Klart!
Tips:

200 g skalade räkor motsvarar ca 500 g oskalade.

Tips:

Hacka och frys in örter som ledsnat eller laga en pesto av dem.

Energi:

650 kcal

Protein: 37 g
Kolhydrater: 61 g
Fett: 27 g

Ingredienser

Pasta t ex pappardelle
360 g
Skinn- och benfri lax
300 g
Skalade räkor
200 g
2½ dl
Torrt vitt vin
1 dl
Skaldjursfond
2 msk
Cayennepeppar
½ krm
Majsstärkelse
1½ msk
Gremolata:
Citron
1
Färsk persilja
1 kruka
Vitlöksklyfta
1