Pasta med laxsås och räkor
•
Krämig och elegant pasta med sagolik sås med både lax och räkor. En lyxig och lättlagad måltid som alltid gör succé! Toppa den smakrika pastan med den italienska klassikern gremolata. Det är helt enkelt finhackad persilja, vitlök och citronskal. Gott och enkelt som sätter piff på det allra mesta.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
200 g skalade räkor motsvarar ca 500 g oskalade.
Hacka och frys in örter som ledsnat eller laga en pesto av dem.
Energi:
650 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 37 g |
Kolhydrater: | 61 g |
Fett: | 27 g |
Ingredienser
Pasta t ex pappardelle
|
360 g |
---|---|
Skinn- och benfri lax
|
300 g |
Skalade räkor
|
200 g |
2½ dl | |
Torrt vitt vin
|
1 dl |
Skaldjursfond
|
2 msk |
Cayennepeppar
|
½ krm |
Majsstärkelse
|
1½ msk |
Gremolata:
Citron
|
1 |
---|---|
Färsk persilja
|
1 kruka |
Vitlöksklyfta
|
1 |