Pasta med laxsås och räkor

Pasta med laxsås och räkor

Huvudrätt
Krämig och elegant pasta med sagolik laxsås med räkor. En lyxig måltid toppad med gremolata som sätter extra smak.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Blanda ihop gremolatan. Skär laxen i bitar.
  • Blanda grädde, vin, fond, cayennepeppar och majsstärkelse i en kastrull och koka upp.
  • Tillsätt laxen och låt koka 2-3 min. Rör ner räkorna, häll såsen över den nykokta pastan och strö över gremolata.
Klart!
Tips:

200 g skalade räkor motsvarar ca 500 g oskalade.

Tips:

Hacka och frys in örter som ledsnat eller laga en pesto av dem.

Energi:

650 kcal

Protein: 37 g
Kolhydrater: 61 g
Fett: 27 g

Ingredienser

Pasta t ex pappardelle
300 g
Skinn- och benfri lax
300 g
Skalade räkor
200 g
2½ dl
Torrt vitt vin
1 dl
Skaldjursfond
2 msk
Cayennepeppar
½ krm
Majsstärkelse
1½ msk
Gremolata:
Citron
rivet skal av 1
Hackad färsk persilja
1 dl
Finhackade vitlöksklyftor
2