Pasta med laxsås och räkor

Pasta med laxsås och räkor

Betyg

(317 st)

Krämig och elegant pasta med sagolik laxsås med räkor. En lyxig måltid toppad med gremolata som sätter extra smak.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 300 g pasta t ex pappardelle
  • 300 g skinn- och benfri lax
  • 200 g skalade räkor
  • 2½ dl Kelda® mellangrädde Mellangrädde 27%
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 msk skaldjursfond
  • ½ krm cayennepeppar
  • 1½ msk majsstärkelse

Gremolata:

  • rivet skal av 1 citron
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor

Gör så här:

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda ihop gremolatan. Skär laxen i bitar. Blanda grädde, vin, fond, cayennepeppar och majsstärkelse i en kastrull och koka upp. Tillsätt laxen och låt koka 2-3 min. Rör ner räkorna, häll såsen över den nykokta pastan och strö över gremolata.

Tips:

200 g skalade räkor motsvarar ca 500 g oskalade.

Näringsvärden, per portion

  • Energi: 650 kcal
  • Protein: 37 g
  • Kolhydrater: 61 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem