Skinkpaj med färskost och spenat

Skinkpaj med färskost och spenat

Betyg

(101 st)

Skinka och spenat passar bra tillsammans med senap och honung. Servera pajen med en fräsch grönsallad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

pajdeg

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen tunt i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga och låt stå i frys ca 15 min. Sätt ugnen på 200°. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 10–12 min. Strimla skinkan. Blanda färskost, senap, honung, ägg och salt. Rör ihop färskostblandningen med skinka och spenat. Häll i pajskalet och lägg på den rivna osten. Grädda 25-30 min i mitten av ugnen. Servera ev med sallad.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 435 kcal
  • Protein: 16 g
  • Kolhydrater: 23 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem