Skinkpaj med färskost och spenat

Skinkpaj med färskost och spenat

Huvudrätt
Skinka och spenat passar bra tillsammans med senap och honung. Servera pajen med en fräsch grönsallad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/skinkpaj-med-farskost-och-spenat/

Gör så här

  • Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen tunt i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Nagga och låt stå i frys ca 15 min. Sätt ugnen på 200°. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 10–12 min.
  • Tärna skinka. Vispa ihop färskost, senap, honung, ägg och salt. Rör ner skinka och spenat.
  • Häll fyllningen i pajskalet och lägg på den rivna osten. Grädda 25-30 min i mitten av ugnen. Servera ev med sallad.
Klart!
Energi:

435 kcal

Protein: 16 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 31 g

Ingredienser

pajdeg
125 g
Vetemjöl
3 dl
Vatten
2 msk
Fyllning:
Rökt skinka
200 g
150 g
Dijonsenap
1 msk
Flytande honung
1 msk
Ägg
2
Salt
1 tsk
Färsk spenat
65 g
1½ dl