Skarpsås

Skarpsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(10 st)

En klassisk skarpsås är en kall sås med majonnäs, hackat ägg, dill och vispad grädde. Vi gör vår variant på syrlig smetana, men det går lika bra att använda vispad grädde.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 3 dl

  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl Arla Köket® smetana smetana 42%
  • 1 dl hackad färsk dill
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 3 kokta äggulor

Gör så här:

Gör så här:

Blanda majonnäs och smetana med dill, salt, peppar och vinäger. Tryck äggulorna genom t ex en sil och vänd ner i såsen.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 1645 kcal
  • Protein: 13 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Fett: 176 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem