Skarpsås

Skarpsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(11 st)

En klassisk skarpsås är en kall sås med majonnäs, hackat ägg, dill och vispad grädde. Vi gör vår variant på syrlig smetana, men det går lika bra att använda vispad grädde.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 3 dl

  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl Arla Köket® smetana smetana 42%
  • 1 dl hackad färsk dill
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 3 kokta äggulor

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Blanda majonnäs och smetana med dill, salt, peppar och vinäger. Tryck äggulorna genom t ex en sil och vänd ner i såsen.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 1645 kcal
  • Protein: 13 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Fett: 176 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag