Currysås

Skarpsås
En klassisk skarpsås är en kall sås med majonnäs, hackat ägg, dill och vispad grädde. Vi gör vår variant på syrlig smetana, men det går lika bra att använda vispad grädde.
Ingredienser
Receptet gäller för 3 dl
- 1 dl majonnäs
-
2 dl Arla Köket® smetana
- 1 dl hackad färsk dill
- ½ tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 3 kokta äggulor
Gör så här
Gör så här
Blanda majonnäs och smetana med dill, salt, peppar och vinäger. Tryck äggulorna genom t ex en sil och vänd ner i såsen.
Näringsvärden, per recept
- Energi: 1645 kcal
- Protein: 13 g
- Kolhydrater: 9 g
- Fett: 176 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arla Köket - extrarecept 2015