Skaldjurssmörgåstårta med picklade rovor
1 tim 30 min
Förrätt
•
&format=webp)
Smörgåstårta i portionsformat känns extra lyxigt och fint! Denna smörgåstårta har en fyllning av räkor, fäskost, pepparrot och citron. Dekorera kanten med picklade rovor. Detta recept är skapat av Michael Andersson, Årets kock 2024.

Michael Andersson
Årets Kock
Nytt
Ingredienser
Picklade rovor:
Ättiksprit 12%
|
1 dl |
---|---|
Strösocker
|
1 dl |
Vatten
|
2 dl |
Finriven färsk ingefära
|
1 msk |
Majrova
|
1 |
Rättika
|
1 |
Kålrabbi
|
1 |
Skaldjursröra:
Ägg
|
2 |
---|---|
Skalade räkor
|
4 dl |
Blekselleri
|
1 stjälk |
150 g | |
2 msk | |
Citron, finrivet skal
|
1 |
Finhackad färsk dill
|
2 msk |
Fint skuren färsk gräslök
|
2 msk |
Färskriven pepparrot
|
1 msk |
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
Kavring
|
4 skivor |
---|---|
Färska örter
|
|
Ätbara blommor
|
Gör så här

