Skaldjursplateau med två såser

Skaldjursplateau med två såser

Betyg

(22 st)

Lyxig skaldjursplateau med läckra såser att bjuda på vid speciella tillfällen. En skaldjursplateau ger gästerna möjlighet att frossa i hummer, krabba, kräftor, räkor, musslor eller ostron.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 humrar eller
  • 2 krabbor
  • 8 kräftor
  • 4 ostron
  • 600 g räkor med skal
  • ¾ kg kokta musslor i skal
  • 1 citron

Fänkålsås:

  • 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
  • 1 tsk stötta hela fänkålsfrön
  • 2 msk hackad färsk dill
  • 2 msk hackad färsk gräslök
  • 2 krm salt

Saffransås:

Gör så här:

Gör så här:

Rör ihop crème fraiche, fänkålsfrön, dill, gräslök och salt. Häll upp i en skål. Häll upp crème fraiche saffran&tomat i en annan skål. Skär citronen i klyftor. Lägg is på ett stort fat. Lägg på skaldjur och citronklyftor.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 420 kcal
  • Protein: 41 g
  • Kolhydrater: 5 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem