Skaldjursplatå
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Varmrätt
•
Lyxig skaldjursplatå med läckra såser att bjuda på vid speciella tillfällen. En skaldjursplatå ger gästerna möjlighet att frossa i hummer, krabba, kräftor, räkor, musslor och ostron. Lägg upp de skaldjur du önskar på ett stort fat med is i botten. Servera med såserna och njut av denna lyx!
Ingredienser
|
Humrar
|
3 |
|---|---|
|
Krabbor
|
3 |
|
Havskräftor
|
12 |
|
Ostron
|
12 |
|
Räkor med skal
|
600 g |
|
Blåmusslor, kokta
|
1 kg |
|
Forellrom
|
80 g |
Romsås:
| 3 dl | |
|
Röd stenbitsrom
|
2 msk |
|
Färsk gräslök, fint skuren
|
2 msk |
|
Schalottenlök, finhackad
|
2 msk |
|
Citron, finrivet skal
|
1 |
|
Salt och svartpeppar
|
Aioli:
|
Ägg, rumsvarmt
|
1 |
|---|---|
|
Vitvinsvinäger
|
2 tsk |
|
Dijonsenap
|
½ tsk |
|
Rapsolja, rumsvarm
|
2 dl |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Salt
|
2 krm |
|
Nymalen svartpeppar
|
Till severing:
|
Citroner
|
2 |
|---|---|
|
Surdegsbaguette
|
1 |
Gör så här
Romsås:
Aioli:
Skaldjursplatå:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
1737 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6 g |
| Protein: | 58,7 % | 251 g |
| Fett: | 31,9 % | 62,6 g |
| Kolhydrater: | 9,4 % | 40,2 g |