Skaldjurspaj

Skaldjurspaj

Läcker skaldjurspaj med klassiska svenska smaker som passar utmärkt på buffébordet. Vår skaldjurspaj gör också succé som härlig lunchrätt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Tryck ut degen tunt i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga och låt stå i frys ca 15 min.
  • Sätt ugnen på 200°. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 10–12 min.
  • Lägg i räkor, kräftstjärtar och ost i pajskalet. Vispa ihop grädde ägg, dill, salt och peppar. Häll det i formen och grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Servera med sallad.
Klart!
Energi:

600 kcal

Protein: 20 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 46 g

Ingredienser

Pajdeg
125 g
Vetemjöl
3½ dl
Vatten
3 msk
Fyllning
Skalade räkor
100 g
Kräftstjärtar
100 g
2½ dl
3 dl
Ägg
3
Färsk dill
1 kruka
Salt
½ tsk
Peppar
1 krm