Skaldjurspaj

Skaldjurspaj

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(40 st)

Läcker skaldjurspaj med klassiska svenska smaker som passar utmärkt på buffébordet. Vår skaldjurspaj gör också succé som härlig lunchrätt.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Pajdeg

Fyllning

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen tunt i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga och låt stå i frys ca 15 min.
  3. Sätt ugnen på 200°. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 10–12 min.
  4. Lägg i räkor, kräftstjärtar och ost i pajskalet. Vispa ihop grädde ägg, dill, salt och peppar. Häll det i formen och grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Servera med sallad.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 600 kcal
  • Protein: 20 g
  • Kolhydrater: 28 g
  • Fett: 46 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag