Skaldjurspaj

Skaldjurspaj

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(301 st)

Läcker skaldjurspaj med klassiska svenska smaker som passar utmärkt på buffébordet. Vår skaldjurspaj gör också succé som härlig lunchrätt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Pajdeg

Fyllning

Gör så här:

Gör så här:

Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen tunt i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga och låt stå i frys ca 15 min. Sätt ugnen på 200°. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 10–12 min. Lägg i räkor, kräftstjärtar och ost i pajskalet. Vispa ihop grädde ägg, dill, salt och peppar. Häll i formen och grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Servera med sallad.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 600 kcal
  • Protein: 20 g
  • Kolhydrater: 28 g
  • Fett: 46 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem