Skaldjursdipp

15 min Buffé Förrätt Tillbehör
Skaldjursdipp

En enkel och fräsch skaldjursdipp som passar perfekt till räkor och pilgrimsmusslor. Krämig avokado blandas med lätt crème fraiche och lök, vilket ger en mild och god smak som lyfter skaldjuren. Passar både som förrätt och som en del av en buffé.

Ingredienser

Stora räkor med skal
½ kg
Små pilgrimsmusslor
8
Salt

Dipp:

Avokados
2
2 dl
Finhackad schalottenlök
1
Salt

Gör så här

  • Skala räkorna men lämna kvar skalet på stjärten. Stek musslorna i smör i en stekpanna ca 1 min på varje sida, salta lätt.
  • Skala, kärna ur och mosa avokadorna. Blanda avokado, crème fraiche och lök. Smaka av med salt.
  • Servera dippen i en skål med skaldjuren till.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

284 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,1 g
Protein: 35,6 % 24,9 g
Fett: 57,8 % 18,6 g
Kolhydrater: 6,6 % 4,6 g
https://www.arla.se/recept/skaldjursdipp/