Skagentårta

Skagentårta

Betyg

(83 st)

Underbart god skagentårta som passar lika bra som drinktilltugg som till förrätt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Fyllning:

  • 5 ägg
  • ¾ kg räkor med skal
  • ½ dl färsk gräslök
  • ½ dl färsk dill
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 msk senap
  • 1 dl Arla Köket Kesella® kvarg Kesella® kvarg 10%
  • 1 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
  • ½ tsk salt
  • ½ krm cayennepeppar

Granering:

  • 200 g löjrom

Gör så här:

Gör så här:

Finfördela brödet i matberedare eller finhacka för hand. Smält smöret och blanda med brödsmulorna. Tryck ut blandningen i botten av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ in i kylen. Hårdkoka, skala och mosa äggen. Skala och hacka räkorna. Blanda ägg, räkor, gräslök, dill, pepparrot, senap, kvarg och lätt crème fraiche. Smaksätt med salt och cayennepeppar. Lägg fyllningen i pajformen och släta till ytan. Täck med plastfolie. Låt stelna i kylen minst 2 timmar. Bred över löjrom. Ta bort kanten på formen och lägg tårtan på ett fat. Skär i smala tårtbitar.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem