![Sirapskakor](https://images.arla.com/recordid/1243FCBA-77FD-4ACE-AEFBB0AB2462CCF6/sirapskakor.jpg?format=jpg&width=375&height=265&mode=crop&crop=(235,0,-43,0))
Sirapskakor
30 min
Går att frysa
•
Enkelt recept på spröda och knäckigt sega sirapskakor, även kallade kolasnittar. Utmärkta att bjuda på till fikat eller kalaset. Bakade på smör, socker, sirap och mjöl och med en nypa flingsalt ger du kakorna det lilla extra. De här sirapskakorna är en riktig klassiker bland småkakor!
![Carolina Soudah](https://cdn-rdb.arla.com/files/arla-se/3707100228/18ef28fa-f0c9-49b0-b92a-b914512ad023.jpg?mode=crop&w=64&h=64&ak=f525e733&hm=3279754f)
Carolina Soudah
Receptkreatör
![Provlagat av Arla Mat](/4a366b/contentassets/2fb38596c7024a48a9881ab559c061d1/arlamat_logo_final.png?width=64&height=64)
![Provlagat av Arla Mat](/4a366b/contentassets/2fb38596c7024a48a9881ab559c061d1/arlamat_logo_final.png?width=64&height=64)
![https://www.arla.se/recept/sirapskakor/](/recept/sirapskakor/qrcode.png)
Gör så här
Energi:
71 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 1 g |
Kolhydrater: | 9 g |
Fett: | 3 g |
Ingredienser
100 g | |
Strösocker
|
1 dl |
Sirap
|
2 msk |
Vetemjöl
|
2½ dl |
Bikarbonat
|
½ tsk |
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Flingsalt
|
1 krm |