Siffertårta
1 tim
•
&format=webp)
Siffertårta, med luftiga chokladbottnar och len chokladkräm gjord på smör och färskost, är ett fint mästerverk att briljera med på nästa födelsedagskalas! Twista till den klassiska kalastårtan med denna siffertårta och låt endast fantasin sätta gränser för garneringen. Vill du göra två siffror är det bara att dubbla receptet.
Ingredienser
Tårtbotten:
75 g | |
2½ dl | |
Ägg
|
2 |
Strösocker
|
2 dl |
Vetemjöl
|
3 dl |
Kakao
|
1 dl |
Bikarbonat
|
1 tsk |
Bakpulver
|
1 tsk |
Vaniljsocker
|
½ tsk |
Salt
|
1 krm |
Chokladkräm:
150 g | |
300 g | |
Florsocker
|
6 dl |
Kakao
|
2½ msk |
Topping:
Blandade bär
|
1 liter |
---|---|
Ätbara blommor
|
1 dl |
Hackad pistagenötter
|
½ dl |
Gör så här
Tårtbotten:
Chokladsmörkräm:
Montering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
758 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 5,7 g |
Protein: | 5,1 % | 9,5 g |
Fett: | 45,3 % | 38,8 g |
Kolhydrater: | 49,6 % | 92,6 g |

