Shawarma
50 min
•
Shawarma är en rätt med ursprung i mellanöstern som oftast lagas med lammkött. Här är en variant med hjortstek och den traditionella, aromatiska kryddblandningen.
Ingredienser
Hjortstek:
|
Hjortstek
|
1 kg |
|---|---|
| 25 g |
Kryddmix:
|
Rosépeppar
|
1 tsk |
|---|---|
|
Svartpepparkorn
|
1 tsk |
|
Malen kanel
|
1 tsk |
|
Enbär
|
2 tsk |
|
Hel kummin
|
1 tsk |
|
Chili flakes
|
1 tsk |
|
Salt
|
1 msk |
|
Harissa
|
1 msk |
Pickles:
|
Morot
|
1 |
|---|---|
|
Rotselleri ca 1/4
|
75 g |
|
Palsternacka
|
1 |
|
Rödlök
|
1 |
|
Ättiksprit 12%
|
1 dl |
|
Strösocker
|
1½ dl |
|
Vatten
|
2 dl |
|
Röd chili
|
1 |
Pepparrotskräm:
| 2 dl | |
|
Färsk pepparrot
|
50 g |
|
Salt
|
|
|
Svartpeppar
|
Till servering:
|
Gemsallad
|
2 |
|---|---|
|
Stora tunna pitabröd
|
4 |
|
Bladpersilja
|
Gör så här
Hjortstek:
Pickles:
Pepparrotskräm:
Vid servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
441 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,3 g |
| Protein: | 30,2 % | 32,8 g |
| Fett: | 30,9 % | 15,4 g |
| Kolhydrater: | 38,9 % | 42,2 g |