Sesampanerad lax med zucchinipasta, grön currysås och cashewnötter

Sesampanerad lax med zucchinipasta, grön currysås och cashewnötter

Betyg

(0 st)

35 min

Frön är ett jättebra alternativ till panering om du vill undvika gluten, dessutom ger det mycket smak. För att få riktigt tunnskuren zucchinipasta kan du använda osthyveln!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Grön currysås:

  • 100 g sojabönor
  • 1 zucchini, ca 350 g
  • 50 g glasnudlar
  • 40 g babyspenat
  • 1 dl cashewnötter

Gör så här:

Gör så här:

Skär laxen i 4 bitar och marinera dem i sojan 2-3 min. Vänd laxbitarna i sesamfrön och stek dem runtom på låg värme i smör i en stekpanna, ca 6 min.

Mixa currypasta och babyspenat. Koka upp tillsammans med grädde i en kastrull. Smaka av med salt. Mixa ev ytterligare med stavmixer.

Tina bönorna. Skär zucchinin i 2 cm breda och riktigt tunna skivor på längden. Koka upp 1 liter vatten med ½ tsk salt. Lägg ner zucchinin och låt koka på svag värme ca 2 min. Häll av i ett durkslag. Vänd ner zucchini och bönor i såsen.

Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Servera laxen med sås, glasnudlar och babyspenat. Strö över cashewnötter.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 685 kcal
  • Protein: 33 g
  • Kolhydrater: 21 g
  • Fett: 52 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem