Sesampanerad lax med zucchinipasta, grön currysås och cashewnötter

Sesampanerad lax med zucchinipasta, grön currysås och cashewnötter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(18 st)

35 min

Frön är ett jättebra alternativ till panering om du vill undvika gluten, dessutom ger det mycket smak. För att få riktigt tunnskuren zucchinipasta kan du använda osthyveln!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Grön currysås:

  • 2 tsk grön currypasta
  • 40 g babyspenat
  • 2 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
  • 2 krm salt
  • 100 g sojabönor
  • 1 zucchini, ca 350 g
  • 50 g glasnudlar
  • 40 g babyspenat
  • 1 dl cashewnötter

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Skär laxen i 4 bitar och marinera dem i sojan 2-3 min. Vänd laxbitarna i sesamfrön och stek dem runtom på låg värme i smör i en stekpanna, ca 6 min.

Mixa currypasta och babyspenat. Koka upp tillsammans med grädde i en kastrull. Smaka av med salt. Mixa ev ytterligare med stavmixer.

Tina bönorna. Skär zucchinin i 2 cm breda och riktigt tunna skivor på längden. Koka upp 1 liter vatten med ½ tsk salt. Lägg ner zucchinin och låt koka på svag värme ca 2 min. Häll av i ett durkslag. Vänd ner zucchini och bönor i såsen.

Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Servera laxen med sås, glasnudlar och babyspenat. Strö över cashewnötter.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 685 kcal
  • Protein: 33 g
  • Kolhydrater: 21 g
  • Fett: 52 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag