Sesamkakor

1 tim 30 min Efterrätt Fika
Frysbar
Sesamkakor

Små, rara sesamfrön sätter god smak på många av Orientens bakverk. Här är det en enkel mördegskaka som fått extra piff.

Ingredienser

200 g
Vetemjöl
4 dl
Sesamfrön
2 dl
Strösocker
2 dl
Vatten
1 msk

Gör så här

  • Smält smöret och låt det svalna.
  • Rör ner mjöl, sesamfrön, socker och vatten. Arbeta ihop till en deg och forma till två rullar. Låt dem ligga i kylen ca 1 tim.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Skär rullarna i 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda i mitten av ugnen i 12 – 15 min.
Klart!
https://www.arla.se/recept/sesamkakor/