Sesamkakor

Sesamkakor

60+ min Mellanmål Efterrätt
Små, rara sesamfrön sätter god smak på många av Orientens bakverk. Här är det en enkel mördegskaka som fått extra piff.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sesamkakor/

Gör så här

  • Smält smöret och låt det svalna.
  • Rör ner mjöl, sesamfrön, socker och vatten. Arbeta ihop till en deg och forma till två rullar. Låt dem ligga i kylen ca 1 tim.
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Skär rullarna i 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda i mitten av ugnen i 12 – 15 min.
Klart!

Ingredienser

200 g
Vetemjöl
4 dl
Sesamfrön
2 dl
Strösocker
2 dl
Vatten
1 msk