Senapssmörsås

Senapssmörsås

Betyg

(3 st)

Emulsionssås smaksatt med flera olika sorters senap. Passar utmärkt till kyckling, grönsaker och lamm.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 3 dl

Reduktion:

  • 1 schalottenlök
  • ½ dl vatten
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 msk senapsfrön

Gör så här:

Gör så här:

Lägg alla ingredienser till reduktionen i en kastrull och koka ihop tills ca ½ dl återstår. Sila bort schalottenlök, pepparkorn och senapsfrön, häll tillbaka vätskan i kastrullen. Utan vattenbad: Tillsätt äggulorna och vispa på låg värme tills det tjocknar och och har en temperatur på ca 66°. Dra av kastrullen från värmen. Klicka försiktigt i det klarifierade smöret under ständig vispning. När allt smör vispats i ska såsen vara tjock och blank. Smaksätt med senap och salt. Med vattenbad: Häll reduktionen och äggulorna i en bunke. Sätt bunken över en kastrull med kokande vatten och vispa tills det tjocknar och har en temperatur på ca 66°. Ta bort bunken från vattenbadet. Klicka försiktigt i det klarifierade smöret under ständig vispning. När allt smör vispats i ska såsen vara tjock och blank. Smaksätt med senap och salt.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 2505 kcal
  • Protein: 12 g
  • Kolhydrater: 8 g
  • Fett: 268 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem