Senap- och honungsfylld kycklingfilé

Senap- och honungsfylld kycklingfilé

Betyg

(88 st)

Kyckling är alltid lika populärt. Istället för fransk senap och honung kan du använda samma mängd honungssenap.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Grillade grönsaker

Gör så här:

Gör så här:

Bryn filéerna runt om i smör i en stekpanna. Låt svalna och skär en ganska djup ficka i kycklingfiléerna. Skala och hacka rödlök och vitlök. Riv brödet på rivjärn och blanda med lök, vitlök, färskosten, senap, honung, timjan och salt. Fyll fickan på kycklingfiléerna med hälften av röran. Spara resten att servera till. Fäst ihop kycklingfiléerna med tandpetare. Strö på salt och peppar. Lägg kycklingfiléerna på ett smort ugnssäkert fat. Sätt ugnen på 250°. Skala och skär rödlöken i stora klyftor. Skär den urkärnade paprikan och zucchinin i bitar. Smält smöret i långpannan och lägg i grönsakerna. Strö på salt och peppar. Stek i övre delen av ugnen ca 20 min. Ta ut grönsakerna och håll dem varma under folie. Sänk värmen till 200°. Ställ in kycklingfiléerna och stek dem mitt i ugnen ca 15 min. Servera filéerna med grönsakerna och resten av färskoströran.

Tips:

Om du har bråttom, laga filéerna utan fyllning och servera färskoströran bredvid.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 520 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 36 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem