Semmelscones
30 min
Brunch
Fika
•
Snabbare än att laga riktiga semlor, men du har ändå med de rätta smakerna, kardemumma, mandel och grädde! Dessa frasiga semmelscones ska avnjutas när de är alldeles nybakade. Gärna med en god kopp te!
Känt från Matkanalen
Ingredienser
|
Vetemjöl (420 g)
|
7 dl |
|---|---|
|
Strösocker
|
2 msk |
|
Bakpulver
|
1 msk |
|
Kardemummakärnor, mortlade
|
2 tsk |
|
Salt
|
½ tsk |
| 125 g | |
| 3 dl | |
|
Ägg, till pensling
|
1 |
Till servering:
|
Mandelmassa av god kvalitet
|
100 g |
|---|---|
| 1 dl | |
| 150 g | |
|
Mandelspån
|
|
|
Florsocker
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
352 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,7 g |
| Protein: | 6,9 % | 6 g |
| Fett: | 53,8 % | 21,4 g |
| Kolhydrater: | 39,3 % | 34 g |
Video
Camilla tappar alla semlor
Camilla Hamid har bjudit Beasliv till Matkanalen för att se om man kan göra egna semlor snabbare än vad det tar att springa iväg och köpa färdigbakade.