Semmelscones

Semmelscones

30 min Mellanmål
Snabbare än att laga riktiga semlor, men du har ändå med de rätta smakerna, kardemumma, mandel och grädde! Dessa frasiga semmelscones ska avnjutas när de är alldeles nybakade. Gärna med en god kopp te!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/semmelscones/

Gör så här

  • Värm ugnen till 250°.
  • Blanda mjöl, socker, bakpulver, kardemumma och salt i en bunke. Finfördela smöret i mjölet.
  • Rör i gräddfilen och arbeta raskt ihop till en deg.
  • Platta ut degen på mjölad bänk till en 2 cm tjock platta. Ta ut ca 12 rundlar med ett litet glas, ca 6 cm i diameter.
  • Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Nagga ev. med en gaffel och pensla med ägg.
  • Grädda i mitten av ugnen 10-12 min.
  • Grovriv mandelmassan. Vispa ihop mandelmassa, grädde och färskost.
  • Fyll scones med mandelfärskosten. Toppa med mandelspån och florsocker.
Klart!
Energi:

356 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 21 g

Ingredienser

Vetemjöl (420 g)
7 dl
Strösocker
2 msk
Bakpulver
1 msk
Kardemummakärnor, mortlade
2 tsk
Salt
½ tsk
125 g
3 dl
Ägg, till pensling
1
Till servering:
Mandelmassa av god kvalitet
100 g
1 dl
150 g
Mandelspån
Florsocker