Saffranssemlor

Saffranssemlor

Betyg

(84 st)

Små semlor med saffran är jättegott! Gör semlorna lite mindre och fyll dem på klassiskt vis med mandelmassa och vispgrädde. Sikta florsocker över semlans lock och servera.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 30 st

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen. Tillsätt kvarg, saffran, salt, kardemumma, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa under övertäckt ca 30 min. Ta upp degen på mjölad bänk och baka ut runda släta bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 250°. Pensla med ägg. Grädda i mitten av ugnen 5–7 min. Låt bullarna svalna på galler. Skär av ett litet lock på varje bulle. Gröp ur en del av inkråmet. Blanda det med riven mandelmassa och mjölk. Fyll bullarna med blandningen. Vispa grädden och klicka på bullarna. Lägg på locken och sikta över florsocker.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem