Saffranssemlor
2 tim
Efterrätt
Frysbar
•
&format=webp)
Små semlor med saffran är jättegott! Gör semlorna lite mindre och fyll dem på klassiskt vis med mandelmassa och vispgrädde. Sikta florsocker över semlans lock och servera.
Ingredienser
Jäst för söta degar
|
25 g |
---|---|
50 g | |
2½ dl | |
1¼ dl | |
Saffran à 0,5 g
|
1 pkt |
Salt
|
2 krm |
Stötta kardemummakärnor
|
1 tsk |
Strösocker
|
¾ dl |
Vetemjöl, ca 8 dl
|
480 g |
Uppvispat ägg
|
1 |
Fyllning:
Mandelmassa, riven
|
200 g |
---|---|
1 dl | |
3 dl | |
Florsocker
|
Gör så här
Det går bra att byta Arla Köket Kesella® kvarg mot Arla Ko® Gräddfil eller Arla Köket® Matyoghurt.

