Semmellängd med choklad

Semmellängd med choklad

60+ min
Semmellängd - en fantastiskt stor semla för många att dela på! Med kakao i degen och chokladgrädde under locket får semmellängden fyllig och god chokladsmak.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/semellangd-med-choklad/

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till max 37°. Häll den över jästen och rör om.
  • Tillsätt smör, ägg, socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl blandat med kakao och hjorthornssalt. Arbeta degen smidig och låt jäsa övertäckt 50 min.
  • Dela degen i 4 bitar. Forma dem till längder och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ca 40 min. Sätt ugnen på 200°.
  • Pensla längderna med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 15–17 min. Låt kallna på galler. Blanda grädde, kakao och florsocker i en bunke. Låt stå i kyl ca 30 min.
  • Skär av lock på längderna. Gröp ur inkråmet och blanda med mandelmassa och mjölk. Fyll längderna med blandningen.
  • Vispa chokladgrädden och spritsa eller klicka ut på längderna. Lägg på locken och sikta över florsocker och kakao. Skär varje längd i 5–6 bitar.
Klart!
Energi:

1985 kcal

Protein: 42 g
Kolhydrater: 209 g
Fett: 108 g

Ingredienser

Semla
Jäst
75 g
3 dl
150 g
Ägg
1
Strösocker
1 dl
Salt
½ tsk
Stötta kardemummakärnor
1 msk
Vetemjöl special, 11 dl
660 g
Kakao
1 dl
Hjorthornssalt
½ tsk
Uppvispat ägg till pensling
1
Fyllning:
5 dl
Kakao
½ dl
Florsocker
1 dl
Mandelmassa, riven
300 g
1 dl
Florsocker
Kakao