Schwarzwaldtårta

Schwarzwaldtårta

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

En tårtklassiker som aldrig går ur tiden. Vispgrädde, maräng och choklad i en ljuvlig kombination.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

  • 6 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 100 g hasselnötter
  • 200 g mörk choklad
  • 5 dl Arla® vispgrädde
  • cest och saft av 1 apelsin

Gör så här

Gör så här

Sätt ungen på 150°. Vispa äggvitan till ett fast skum. Tillsätt socker och fortsätt vispa ca 5 min. Mixa hasselnötterna fint i en matberedare och blanda ner i marängen. Klicka eller spritsa marängen till 3 bottnar, ca 20 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda bottnarna i ca 50 min. Ta ut och låt kallna. Vispa grädden luftig med tydliga toppar och rivet apelsinskal. Bred ett lager grädde på en botten och lägg sedan på nästa. Upprepa med nästa. Spritsa eller bred resterande grädde över toppen på tårtan. Sätt chokladflarnen runt tårtan och tårtan.

Temperera choklad:

Smält 100 g mörk choklad över ett vattenbad. Tag av från värmen och rör ner ytterligare 200 g finhackad choklad i den redan smälta chokladen. Låt svalna och bred sedan ut chokladen tunt till avlånga "tungor" eller flak på ett bakplåtspapper. Låt den stelna. Man kan även breda ut den tunt och skära till fyrkantiga bitar när den stelnat. Pensla gärna bottnarna med smält choklad på ena sidan.

Näringsvärden, per tårta

  • Energi: 4140 kcal
  • Protein: 60 g
  • Kolhydrater: 257 g
  • Fett: 320 g

Skriv ut

Källa: