Samosas med Cheddar

Samosas med Cheddar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(13 st)

Samosas är indiska små friterade degknyten som är lagom små och jättegoda som tilltugg. Gör minst två samosas per person.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 20 st

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Tina degen enligt anvisning på förpackningen. Sätt ugnen på 225º.
  2. Skär varje platta i ca 10 cm breda remsor. Lägg en liten hög ost i mitten på varje degremsa.
  3. Vik upp den nedre kanten till strax under mitten så att det blir en trekant. Vik upp den trekanten mot den översta kanten. Fortsätt vika och gör en ny trekant.
  4. Pensla med lite vatten på sista fliken och vik in. Lägg paketen med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Pensla dem med olja och grädda i mitten av ugnen ca 5 min tills de får fin färg.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 65 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 1 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag