Sambousek

Buffé Förrätt
Sambousek

Sambousek är ett populärt libanesiskt snack som består av filodegpajer med olika fyllningar. Ramadan är den perfekta tiden för de små pajerna.

Ingredienser

Puck® Spread
240 g
Puck® Classic Creamy White
500 g
Torkad mynta
1 msk
Hackad färsk persilja
½ dl
Fänkålsfrön
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Uppvispat ägg
1
Filodeg
10 ark
Matolja
1½ dl

Gör så här

  • Blanda Puck spread med creamy white i en bunke. Tillsätt mynta, persilja, fänkålsfrön och svartpeppar. Blanda väl.
  • Skär filodegen i 20 st remsor, ca 10x30 cm. Lägg ca 2 msk av blandningen i ena kanten av remsan.
  • Vik över hörnet till andra sidan så att det blir en trekant över fyllningen. Fortsätt vika tills remsan är slut. Pensla det sista lagret med ägg och stäng till små knyten.
  • Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Lägg ner knytena i oljan, se till att alla täcks. Stek dem knapriga och gyllene. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
Klart!

Näringsvärden, per styck exkl friteringsolja

Energi:

150 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 10 g
https://www.arla.se/recept/sambousek/