Salviafylld kycklingfilé med gratinerade tomater

Salviafylld kycklingfilé med gratinerade tomater

Betyg

(24 st)

Härlig kycklingrätt med mild smak av bacon och salvia. Gott med gratinerade tomater med täcke av oliver och parmesanost.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 250°. Skär ett snitt i kycklingfiléerna och fyll med salvia, bacon och vitpeppar. Fäst ihop med tandpetare. Hetta upp smör och olja tills smöret skummat och blivit gulbrunt i en stekpanna. Lägg i kycklingen och stek på knapp medelvärme i ca 15 min. Skiva tomaterna och lägg i en ugnssäker form. Grovhacka oliverna. Blanda oliver och ost. Fördela blandningen över tomaterna. Gratinera i ugn tills osten smält och fått fin färg.

Tips:

4 kvistar färsk salvia kan bytas mot 2 tsk torkad salvia. Bacon kan bytas mot rökt skinka.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem