Salviafylld kycklingfilé med gratinerade tomater

Salviafylld kycklingfilé med gratinerade tomater

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(59 st)

Härlig kycklingrätt med mild smak av bacon och salvia. Gott med gratinerade tomater med täcke av oliver och parmesanost.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 250°. Skär ett snitt i kycklingfiléerna och fyll med salvia, bacon och vitpeppar. Fäst ihop med tandpetare. Hetta upp smör och olja tills smöret skummat och blivit gulbrunt i en stekpanna. Lägg i kycklingen och stek på knapp medelvärme i ca 15 min. Skiva tomaterna och lägg i en ugnssäker form. Grovhacka oliverna. Blanda oliver och ost. Fördela blandningen över tomaterna. Gratinera i ugn tills osten smält och fått fin färg.

Tips:

4 kvistar färsk salvia kan bytas mot 2 tsk torkad salvia. Bacon kan bytas mot rökt skinka.

Skriv ut

Källa: