Salviafisk i vinsås

Salviafisk i vinsås

35 min
Huvudrätt
Satsa gärna på färska fiskfiléer och ge dem smak av salvia och vin.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/salviafisk-i-vinsas/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Salta och peppra fisken. Vik ihop filéerna om de är tunna. Lägg dem i en ugnssäker form.
  • Skala och skiva vitlöken. Lägg den i formen och strö över salvia. Häll på grädde och vin.
  • Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min.
Klart!

Ingredienser

Gösfilé
600 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Vitlöksklyftor
4
Hackad färsk salvia
2 msk
2 dl
Torrt vitt vin
½ dl