Salviafisk i citronsås

Salviafisk i citronsås

Betyg

(25 st)

Ett enkelt och underbart gott recept på fisk i mild och frisk sås. Variera fisken till vardag eller fest.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g fryst torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk hackad färsk persilja
  • 1 msk hackad färsk salvia
  • 2 dl Arla® vispgrädde Vispgrädde 40%
  • finrivet skal och saft av ½ citroner
  • 1 kg potatis
  • 4 tomater

Gör så här:

Gör så här:

Tina fisken. Skala och koka potatisen. Sätt ugnen på 225°. Lägg fisken i en ugnssäker form. Strö över kryddorna. Blanda grädde, citronskal och saft och häll i formen. Tillaga i mitten av ugnen 20-25 min. Pressa potatisen. Skär tomaterna i klyftor. Servera fisken med pressad potatis och tomater.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 480 kcal
  • Protein: 34 g
  • Kolhydrater: 36 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem