Salviafisk i citronsås

Salviafisk i citronsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(32 st)

Ett enkelt och underbart gott recept på fisk i mild och frisk sås. Variera fisken till vardag eller fest.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 600 g fryst torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk hackad färsk persilja
  • 1 msk hackad färsk salvia
  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • finrivet skal och saft av ½ citron
  • 1 kg potatis
  • 4 tomater

Gör så här

Gör så här

  1. Tina fisken. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Lägg fisken i en ugnssäker form. Strö över kryddorna.
  4. Blanda grädde, citronskal och saft och häll i formen. Tillaga i mitten av ugnen 20-25 min.
  5. Pressa potatisen. Skär tomaterna i klyftor. Servera fisken med pressad potatis och tomater.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 480 kcal
  • Protein: 34 g
  • Kolhydrater: 36 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag