Saltkokt potatis med mojo rojo

Saltkokt potatis med mojo rojo

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(61 st)

Små ljuvliga potatisar att dippa i underbar sås - gott och salt från Kanarieöarna. Färsk potatis lämpar sig dock inte så bra för denna rätt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g delikatesspotatis
  • 5 dl vatten
  • 5 dl grovt salt

Mojo rojo-sås:

  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 dl Arla® Smör-&rapsolja oliv Smör- & rapsolja oliv
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 1 krm cayennepeppar

Gör så här:

Gör så här:

Börja med såsen. Rör ihop äggula och senap. Vispa i smör-&rapsolja i en fin stråle. Smaksätt med vitlök och kryddor. Tvätta potatisen. Koka upp vatten och salt i en kastrull. Lägg i potatisen och koka den knappt mjuk. Häll av vattnet och ånga av. Dippa och njut.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 320 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 29 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem