Saltkokt potatis med mojo rojo

Saltkokt potatis med mojo rojo

25 min Buffé Förrätt
Små ljuvliga potatisar att dippa i underbar sås - gott och salt från Kanarieöarna. Färsk potatis lämpar sig dock inte så bra för denna rätt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Börja med såsen.
  • Rör ihop äggula och senap. Vispa i smör-&rapsolja i en fin stråle. Smaksätt med vitlök och kryddor.
  • Tvätta potatisen.
  • Koka upp vatten och salt i en kastrull. Lägg i potatisen och koka den knappt mjuk.
  • Häll av vattnet och ånga av.
  • Dippa och njut.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

320 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 21 g

Ingredienser

Delikatesspotatis
600 g
Vatten
5 dl
Grovt salt
5 dl
Mojo rojo-sås:
Äggula
1
Dijonsenap
1 tsk
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
1 dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Salt
1 krm
Paprikapulver
1 tsk
Hackad färsk timjan
1 msk
Cayennepeppar
1 krm