Saltimbocca på kyckling med saffransrisotto
                                
                                     45 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                                    Middag
                        
                    
                
                    •
                    
            
         
    Risotton går att variera i det oändliga med olika grönsaker och kryddor. Den krämiga konsistensen är fredagsmys på hög nivå!
Ingredienser
| 
                                            
                                                Schalottenlökar
                                            
                                     | 3 | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Avorioris
                                            
                                     | 3 dl | 
| 
                                            
                                                Saffran à 0,5 g
                                            
                                     | 1 pkt | 
| 
                                            
                                                Vitt vin
                                            
                                     | 2 dl | 
| 
                                            
                                                Hönsbuljong
                                            
                                     | 1 liter | 
| 50 g | |
| 50 g | 
Saltimbocca:
| 
                                            
                                                Kycklingbröstfilé
                                            
                                     | 500 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Parmaskinka
                                            
                                     | 4 skivor | 
| 
                                            
                                                Färsk salvia
                                            
                                     | 8 blad | 
| 
                                            
                                                Vetemjöl
                                            
                                     | ½ dl | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Svartpeppar
                                            
                                     | 1 krm | 
| 2 msk | |
| 
                                            
                                                Vitt vin
                                            
                                     | ½ dl | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
673 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,5 g | 
| Protein: | 25,8 % | 42,8 g | 
| Fett: | 32,7 % | 24,9 g | 
| Kolhydrater: | 35,1 % | 58,1 g | 
 
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    