Salta minibondkakor

1 tim
Arbetstid: 30 min
Buffé Tillbehör
Frysbar
Salta minibondkakor

Små spröda kakor som passar utmärkt på ostbrickan eller till en god grönmögelost.

Ingredienser

50 g
Vetemjöl
1 dl
Strösocker
½ msk
Bakpulver
¼ tsk
Havssalt
1 tsk
Rostade mandelspån
50 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Blanda alla ingredienser utom rostad flagad mandel till en deg. Blanda i mandeln mot slutet.
  • Rulla ut degen till 2 rullar, ca 1½ cm tjocka. Låt vila minst 30 min i kyl.
  • Skär rullarna i ca 1 cm tjocka kakor och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  • Grädda mitt i ugnen 8-10 min.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

22 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,3 g
Protein: 7,3 % 0,4 g
Fett: 67,2 % 1,7 g
Kolhydrater: 25,5 % 1,4 g
https://www.arla.se/recept/salta-minibondkakor/