Salladstaco med curryfärs och kokoskräm

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Salladstaco med curryfärs och kokoskräm

Testa en ny variant på den älskade tacon med kokos och thailändska curryfläktar. Currypasta kan variera i styrka så prova dig fram för rätt sting.

Ingredienser

Kycklingfärs
400 g
Cashewnötter
1 dl
Morötter
2
Rödkål
200 g
Färsk koriander
1 kruka
Böngroddar
50 g
2 msk
Röd currypasta
1- 2 msk
Vatten
3 msk
Salt
1 tsk

Kokoskräm:

2 dl
Lime
rivet skal av 1
Kokosflingor
1 dl

Tillbehör:

Isbergssallad
1 huvud
Ris
3 dl

Gör så här

  • Börja med att blanda gräddfilen med rivet skal av lime och kokosflingor. Smaka av med lita salt och ställ i kyl.
  • Koka sedan riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Hacka nötterna grovt. Skala och riv morötterna grovt och strimla rödkål fint. Strimla ¾ av koriandern, även stjälkarna.
  • Blanda nötter med morot, rödkål, böngroddar och koriander.
  • Stek kycklingfärsen i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 7 min tills den är genomstekt. Tillsätt currypasta och vatten. Koka ihop ca 1 min. Smaka av med salt.
  • Lägg salladsbladen på ett stort fat eller en skärbräda. Skär limen i klyftor.
  • Fördela grönsakerna i salladsbladen. Toppa med kycklingfärs , kokoskräm och resten av koriandern.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

655 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 31 g
Kolhydrater: 59 g
Fett: 31 g
https://www.arla.se/recept/salladstaco-med-curryfars-och-kokoskram/