Salladstaco med curryfärs och kokoskräm

Salladstaco med curryfärs och kokoskräm

Betyg

(5 st)

30 min

Testa en ny variant på den älskade tacon med kokos och thailändska curryfläktar. Currypasta kan variera i styrka så prova dig fram för rätt sting.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g kycklingfärs
  • 1 dl cashewnötter
  • 2 morötter
  • 200 g rödkål
  • 1 kruka färsk koriander
  • 50 g böngroddar
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1- 2 msk röd currypasta
  • 3 msk vatten
  • 1 tsk salt

Kokoskräm:

Tillbehör:

  • 1 huvud isbergssallad
  • 3 dl ris

Gör så här:

Gör så här:

Börja med att blanda gräddfilen med rivet skal av lime och kokosflingor. Smaka av med lita salt och ställ i kyl. Koka sedan riset enligt anvisning på förpackningen. Hacka nötterna grovt. Skala och riv morötterna grovt och strimla rödkål fint. Strimla ¾ av koriandern, även stjälkarna. Blanda nötter med morot, rödkål, böngroddar och koriander. Stek kycklingfärsen i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 7 min tills den är genomstekt. Tillsätt currypasta och vatten. Koka ihop ca 1 min. Smaka av med salt. Lägg salladsbladen på ett stort fat eller en skärbräda.Skär limen i klyftor. Fördela grönsakerna i salladsbladen. Toppa med kycklingfärs , kokoskräm och resten av koriandern. Servera med ris..

Näringsvärden, per port

  • Energi: 655 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 59 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem