Salladstaco med curryfärs och kokoskräm

Salladstaco med curryfärs och kokoskräm

30 min Huvudrätt
Testa en ny variant på den älskade tacon med kokos och thailändska curryfläktar. Currypasta kan variera i styrka så prova dig fram för rätt sting.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Börja med att blanda gräddfilen med rivet skal av lime och kokosflingor. Smaka av med lita salt och ställ i kyl.
  • Koka sedan riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Hacka nötterna grovt. Skala och riv morötterna grovt och strimla rödkål fint. Strimla ¾ av koriandern, även stjälkarna.
  • Blanda nötter med morot, rödkål, böngroddar och koriander.
  • Stek kycklingfärsen i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 7 min tills den är genomstekt. Tillsätt currypasta och vatten. Koka ihop ca 1 min. Smaka av med salt.
  • Lägg salladsbladen på ett stort fat eller en skärbräda. Skär limen i klyftor.
  • Fördela grönsakerna i salladsbladen. Toppa med kycklingfärs , kokoskräm och resten av koriandern.
Klart!
Energi:

655 kcal

Protein: 31 g
Kolhydrater: 59 g
Fett: 31 g

Ingredienser

Kycklingfärs
400 g
Cashewnötter
1 dl
Morötter
2
Rödkål
200 g
Färsk koriander
1 kruka
Böngroddar
50 g
2 msk
Röd currypasta
1- 2 msk
Vatten
3 msk
Salt
1 tsk
Kokoskräm:
2 dl
Lime
rivet skal av 1
Kokosflingor
1 dl
Tillbehör:
Isbergssallad
1 huvud
Ris
3 dl