Salladstaco med curryfärs och kokoskräm

Salladstaco med curryfärs och kokoskräm

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(5 st)

30 min

Testa en ny variant på den älskade tacon med kokos och thailändska curryfläktar. Currypasta kan variera i styrka så prova dig fram för rätt sting.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g kycklingfärs
  • 1 dl cashewnötter
  • 2 morötter
  • 200 g rödkål
  • 1 kruka färsk koriander
  • 50 g böngroddar
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1- 2 msk röd currypasta
  • 3 msk vatten
  • 1 tsk salt

Kokoskräm:

Tillbehör:

  • 1 huvud isbergssallad
  • 3 dl ris

Gör så här:

Gör så här:

Börja med att blanda gräddfilen med rivet skal av lime och kokosflingor. Smaka av med lita salt och ställ i kyl. Koka sedan riset enligt anvisning på förpackningen. Hacka nötterna grovt. Skala och riv morötterna grovt och strimla rödkål fint. Strimla ¾ av koriandern, även stjälkarna. Blanda nötter med morot, rödkål, böngroddar och koriander. Stek kycklingfärsen i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 7 min tills den är genomstekt. Tillsätt currypasta och vatten. Koka ihop ca 1 min. Smaka av med salt. Lägg salladsbladen på ett stort fat eller en skärbräda.Skär limen i klyftor. Fördela grönsakerna i salladsbladen. Toppa med kycklingfärs , kokoskräm och resten av koriandern. Servera med ris..

Näringsvärden, per port

  • Energi: 655 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 59 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem