Sallad med savoykål

Sallad med savoykål

Betyg

(47 st)

Sallad med savoykål, torkade aprikoser och valnötter som passar perfekt med den krämiga osten. Bjud salladen som förrätt eller med ett gott bröd till lunch.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g savoykål
  • 2 dl valnötter
  • 1½ dl torkade aprikoser
  • 2 tsk vit balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • 150 g Castello® Blue Blue

Gör så här:

Gör så här:

Rosta nötterna i en torr varm stekpanna tills de börjar få färg. Dela kålbladen i mindre bitar. Koka dem i lättsaltat vatten ca 1 min och kyl ner så att de behåller sin gröna färg. Låt rinna av väl på en handduk. Hacka aprikoserna grovt. Blanda vinäger, olja, salt och peppar. Häll det över kålen och vänd runt. Lägg upp på ett stort fat och strö över valnötter och aprikoser. Dela osten i bitar och toppa salladen med den.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 255 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 11 g
  • Fett: 24 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem